JAARKALENDER

2017 was een prachtig jaar met ontwikkelingen op uiteenlopende gebieden. Zo zetten we stappen op het gebied van duurzaamheid en werden onze hostels weer een stukje mooier, unieker én uitgebreider. Een greep uit de hoogtepunten!


MAART

Renovatie

We vinden het belangrijk dat onze gasten verblijven in verzorgde kamers die er fris uitzien. Regelmatig steken we daarom de handen uit de mouwen voor een grondige renovatie van de hostels. In maart werden de kamers in Haarlem en Amsterdam Oost, na een grondige renovatie, weer in gebruik genomen.


APRIL

Eerlijke kleding

Stayokay werd het eerste Nederlandse bedrijf dat al haar medewerkers laat werken in duurzame bedrijfskleding. Sinds april wordt de bovenkleding voor 100% gemaakt uit oude kleding en afgedankte PET-flessen en zijn de broeken van MUD Jeans volledig recyclebaar. Is de kleding versleten? Dan worden de vezels opnieuw gebruikt voor de volgende generatie werkkleding.


MEI

Bouwen aan de toekomst

Utrecht is de stad van Dick Bruna. Op 10 mei openden we daarom onze nieuwe nijntje-kamer in Stayokay Utrecht Centrum! Van zitzakken tot het beddengoed: deze kamer is helemaal gewijd aan nijntje. In mei startten we eveneens met de verbouwing van het hostel Amsterdam Vondelpark én begonnen we hier met de verhuur van zeven long-stay studio's.


JUNI

Nieuw Wikkelhouse

Onze Wikkelhouses zijn populair, en dat is niet zo gek. Wie wil er nou niet genieten van een duurzame lodge middenin de natuur? In juni plaatsten we daarom een tweede Wikkelhouse in Dordrecht, om de Biesbosch van dichtbij mee te maken.


AUGUSTUS

Stayokay heeft het!

In augustus verscheen Stayokay voor de eerste keer in de serie Nederland Heeft Het op RTL 4. In dit tv-programma werden de mooiste plekken van Nederland uitgelicht. Er werd een bezoek gebracht aan onze hostels waar de hostelmanagers de kijker alles van de omgeving lieten zien. De laatste aflevering van Nederland Heeft Het verscheen in december.


SEPTEMBER

Zilver

Deze maand won Stayokay met de Wikkelhouses een mooie tweede plaats in de categorie ‘Best Green Accommodation Initiative’ van de Global Youth Travel Award. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt aan een organisatie die zich hardmaakt voor het milieu. Een bewijs dat we op de goede, eh groene, weg zijn!


NOVEMBER

Houd de #aardehoog

In november werden we door Prinses Laurentien van Waterspaarders uitgedaagd om, in het kader van de Nationale Waterspaardersdag, samen met hen de bal 5 minuten hoog te houden. Die uitdaging namen we graag aan. Je komt er al snel achter dat dit een behoorlijk lange tijd is! En dan te bedenken dat we gemiddeld zo'n 9 minuten douchen. Als we 5 minuten douchen, gaat onze CO2-uitstoot flink naar beneden.